Döntéstámogatás

Pénznyerő automaták - 1

Mi a hiba?

2015. február 27. - Mátyásföldi Imre

A képen egyik ügyfelünk néhány termékének 2014-es mozgási grafikonja látható. A háttérben az oszlopok a készletek változásait mutatják, a piros vonal mutatja a beszerzéseket, a kék pedig az értékesítések volumenét.

Vajon mi a hiba a képen? Mit csinált rosszul partnerünk?
Látszik, hogy a kék vonallal jelzett értékesítési görbe átlagosan 2,5 ... 3 M Forint körüli ingadozást mutat, a készlet mégis felkúszott majdnem 25 M Ft magasságába. Ennek oka a második félévben történt indokolatlan beszerzésekben rejlik. Folyamatos kontroll esetén az év utolsó hónapjaiban már nem kellett volna ezekből a termékekből beszerezni, hanem felhasználni a meglévő készleteket.

Önnél előfordulhat ilyen? Rendelkezik stratégiával és eszközzel ahhoz, hogy megtalálja a vállalatirányítási rendszerben azokat a termékeket, amelyek hasonló problémát okoznak? Fel tudja mérni, hogy az ilyen termékek információinak összegyűjtésével mennyi pénzt tud megtakarítani?

Ügyfelünk nyereménye akár 10-15 millió forint is lehet, ha leállítja a további beszerzéseket ezekre a termékekre és felhasználja a meglévő készleteket, amíg azok értéke vissza nem csökken a biztonsági készletszint közelébe.

Ha Önnél is előfordul hasonló eset, akkor forduljon hozzám bizalommal: tudom a megoldást!

A bejegyzés trackback címe:

https://dontestamogatas.blog.hu/api/trackback/id/tr297139925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása